Frank van Breukelen: "De kans om de jongste fractievoorzitter te zijn grijp ik met beide handen aan"

Gepubliceerd op: 05 december 2023 07:12

Provinciale Staten kent 49 Statenleden. Iedere week stelt één van hen zich voor. Frank van Breukelen, fractievoorzitter voor Forum voor Democratie, vertelt over wat hij wilt bereiken in de provinciale politiek.

“De kans om de jongste fractievoorzitter te zijn grijp ik met beide handen aan”

Waarom wilde jij graag Statenlid worden?

"Niet vanwege ambitie maar door noodzaak ben ik politiek actief geworden. Ik zag het land, de provinciën en de gemeenten van mijn jeugd veranderen en de verkeerde kant opgaan en voelde de drang tot actie. Toen mij de kans aangeboden werd om de jongste fractievoorzitter in Provinciale Staten van Utrecht te worden kon ik het alleen maar met beide handen aangrijpen."

Waar zet jij je als Statenlid voor in?

"Als Statenlid wil ik ervoor gaan zorgen dat de inwoners van provincie Utrecht zich echt gehoord voelen doormiddel van directe democratie. De culturele binding van de inwoners met de provincie gaat mij zeker ook aan het hart, dit mag niet door middel van buiten- en binnenlandse migratie verdwijnen."

Welke plek raad jij mij aan om eens te bezoeken in de provincie?

"De Lekstranden zijn een heerlijke plek om te recreëren, zelf kom ik er in de zomer eigenlijk wel wekelijks om heerlijk in de zon te vertoeven en af te koelen in het water. Ook de bossen bij De Bilt vind ik een mooi stukje Utrecht waar ik graag kom. Op een slechte dag weet ik mezelf te verblijden door daar een wandeling te maken."

Wat doe je in je vrije tijd?

Voetballen, lezen, filosofie en goede gesprekken zijn mijn hobby's.

Meer weten?

Op het profiel van Frank zie je onder andere zijn nevenfuncties, sprekersfragmenten tijdens Statencommissies en Provinciale Statenvergaderingen en hoe hij in deze vergaderingen heeft gestemd.